Care a fost problema?

Începutul proiectului a fost marcat de o provocare urgentă: realizarea unui volum impresionant de 55 de grafice într-un interval de timp extrem de limitat. Acest termen restrâns a impus necesitatea identificării și implementării unor metode eficiente pentru îndeplinirea cu succes a acestui obiectiv.

Mai mult context:

Proiectul a vizat crearea a 55 de grafice structurate astfel: numele și prenumele persoanei, denumirea companiei, un citat sau un motto caracteristic, precum și o secțiune de adresare personalizată (cu formule de politete adecvate, precum „pentru domnul/doamna”). Materialele au fost elaborate în trei limbi: română, engleză și italiană, pentru a răspunde diversității lingvistice a audienței țintă.

Pașii Planului și Implementarea:

  1. Crearea Template-ului de Bază: Dezvoltarea unui design standard pentru gravurile pe cutii de lemn, asigurând consistența și calitatea produselor.
  2. Elaborarea Planului de Acțiune: Utilizarea inteligenței artificiale pentru editarea în masă a designurilor și corectarea sau adăugarea diacriticelor necesare.
  3. Editarea Listei de Destinatari: Revizuirea și anonimizarea listei de destinatari pentru a respecta normele GDPR, pregătindu-le pentru procesul de personalizare.
  4. Crearea Secțiunilor Noi în Excel: Adăugarea de coloane noi în Excel pentru citate, mottouri și formule de adresare, inclusiv traducerea acestora în limbile necesare.
  5. Finalizarea Documentului Excel: Utilizarea Chat GPT pentru adăugarea diacriticelor lipsă și standardizarea listei de nume pentru un format uniform.
  6. Implementarea Designului: Integrarea datelor din Excel în designul creat anterior folosind funcționalitatea de editare în masă a Canva, pentru personalizarea graficelor.
  7. Confruntarea cu Provocări: Adaptarea designului la numele mai lungi sau cu structuri atipice, care depășeau limitările standard ale template-ului.
  8. Optimizarea Finală: Ajustarea poziției și alinierii elementelor grafice pentru a asigura o prezentare coerentă și profesională a tuturor graficelor personalizate.
Disrupt - Innovate - Dominate

Eficiență și Economie de Timp

Integrarea inteligenței artificiale în proiectul nostru a transformat radical eficiența și precizia cu care am abordat sarcinile de design. În locul metodelor tradiționale, care ar fi implicat zile întregi de muncă manuală intensivă, am reușit să finalizăm întregul proiect într-un timp record. Cu ajutorul tehnologiei AI, designerul nostru a completat sarcinile în doar 2 ore, spre deosebire de 2 sau 3 zile, cât ar fi necesitat un designer tradițional. Astfel, am economisit nu doar timp prețios, dar și resurse, finalizând proiectul într-o singură zi.

Capacitatea AI-ului de a edita în masă și de a corecta automat textul a eliminat nevoia de verificări manuale laborioase pentru fiecare element de text. Acest lucru ne-a scutit de posibilitatea erorilor umane și de sarcinile repetitive, permițându-ne să ne concentrăm pe aspectele creative și strategice ale proiectului. În plus, utilizarea Chat GPT pentru ajustarea fină a textului și adăugarea diacriticelor a contribuit la eficientizarea semnificativă a procesului, garantând o calitate superioară a produsului finit fără compromisuri.